Banánkenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 70 g vaj vagy margarin
  • 150 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 db érett (esetleg túlérett) banán villával szétnyomkodva

Elkészítése:

Elsőként a vajat, cukor, sót és citromhéjat röviden géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a szétnyomott banánt, ismét összedolgozzuk, végül belekerül a sütőporral elkevert liszt!

Formába töltjük ( nálam ez a mannyiség 17 cm- es formába passzolt), és előmelegített sütőben 175 fokon kb 45 percig, ill. tűpróbáig sütjük.

Frissen, még melegen a legfinomabb!

Tipp:

Finom, ha teszünk bele csokidarabkát, vagy akár mogyorót. Ennél a sütinél a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!
Kávéhoz akár vajjal megkenve is kínálható, illetve pirítóban jól melegíthető!

Kiváló recept a már túlérett banánok felhasználásához, minél érettebb a banán, annál kevesebb cukor hozzáadását igényli!