Fordított anaászos süti recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek. cukor
- 4 ek hideg víz
- 20 dkg rétes liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 púpozott ek. kakaópor
- 20 karika ananász
- 20 szem magozott meggy
Krém:
- 3 dl tej
- 4 ek rétes liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Máz:
- 3 ek víz
- 10 dkg margarin
- 25 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját, a cukorral és a vízzel magas fokozatot kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojássárgához. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. Ha kész, ketté vesszük a tésztát, az egyik felébe kakaóport teszünk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd megkenjük vajjal és beletesszük az ananász karikákat. Minden ananász karika közepébe egy szem meggyet teszünk. Ráöntjük a tésztákat, először a simát, majd a kakaósat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és sűrű krémet főzünk belőle. A vajat a porcukorral habosra keverjük és ha a tejes krém kihűlt összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ha kihűlt a piskóta kiborítjuk a tepsiből, úgy hogy az ananászok legyenek felül. Rákenjük a krémet, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a mázat: A margarint vízgőz fölött megolvasztjuk, beletesszük az étcsoki felét és a vizet, majd ha elolvadt levesszük a gázról és beletesszük a csoki másik felét. Rákenjük a krémre, majd egy éjszakára visszatesszük a a hűtőbe.