Fordított anaászos süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 10 ek. cukor
  • 4 ek hideg víz
  • 20 dkg rétes liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 púpozott ek. kakaópor
  • 20 karika ananász
  • 20 szem magozott meggy

Krém:

  • 3 dl tej
  • 4 ek rétes liszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Máz:

  • 3 ek víz
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját, a cukorral és a vízzel magas fokozatot kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojássárgához. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. Ha kész, ketté vesszük a tésztát, az egyik felébe kakaóport teszünk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd megkenjük vajjal és beletesszük az ananász karikákat. Minden ananász karika közepébe egy szem meggyet teszünk.  Ráöntjük a tésztákat, először a simát, majd a kakaósat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.  Amíg sül elkészítjük a krémet.

A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és sűrű krémet főzünk belőle. A vajat a porcukorral habosra keverjük és ha a tejes krém kihűlt összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.  Ha kihűlt a piskóta kiborítjuk a tepsiből, úgy hogy az ananászok legyenek felül. Rákenjük a krémet, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a mázat: A margarint vízgőz fölött megolvasztjuk, beletesszük az étcsoki felét és a vizet, majd ha elolvadt levesszük a gázról és beletesszük a csoki másik felét. Rákenjük a krémre, majd egy éjszakára visszatesszük a a hűtőbe.