Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos répatorta hamis marcipánnal recept

Ananászos répatorta hamis marcipánnal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Muffinhoz:
    (1 csésze = kb 230 ml)

    • 2 csésze liszt
    • 1 csésze cukor
    • 3 csésze reszelt répa (lazán a csészébe rakva, nem lenyomkodva)
    • 1 csésze kókuszreszelék (kb 10 dkg)
    • 1 csésze darált dió (az enyémből ez most kimaradt)
    • 1 csésze ananászpüré (mixerrel pürésítve vagy apróra vágva)
    • 1 csésze olaj
    • fél csésze mazsola
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 2 tk őrölt fahéj
    • 1 kk só

    Hamis marcipánhoz:

    • 1 dl tej
    • 35 dkg kristálycukor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 10 dkg finomliszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 2 tk mandulaaroma

    Elkészítése:
    Muffin:
    A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, majd az ananászpürét, végén a répát, kókuszt, diót, mazsolát. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba esetén itt még ragadhat kicsit a tészta). Ha muffin formában sütjük, 20-25 perc alatt kész van.
    Hamis marcipán:
    A tejet felforraljuk a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet és kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük.
    A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Amikor kész lett, rögtön a süteményre öntjük és elsimítottuk. Ha kicsit hűtőben pihentetjük és keményítős porcukorral átgyúrjuk, akkor formázni is lehet. Ebből az adagból maradni fog erre is.
    www.konyhalal.blogspot.com

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá