Rusztikus diós-almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
a méréshez egy 240 ml-es bögre vagy csésze
Száraz hozzávalók:
- 2 csésze finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió (ha van otthon, reszeljük frissen)
- 1 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze barnacukor
Nedves hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L-es)
- 1 üveg natúr almalekvár
- 1/4 csésze étolaj
Egyéb:
- 4 idared vagy gála alma (közepes méretű, nem kellenek nagyok)
- 1 púpozott csésze dió durvára vágva
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is.
Az almát mossuk meg, ha szeretnénk hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.
Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral (itt jobb ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.) 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »