Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rusztikus diós-almás recept

Rusztikus diós-almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    a méréshez egy 240 ml-es bögre vagy csésze
    Száraz hozzávalók:

    • 2 csésze finomliszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1/2 tk só
    • 1 tk fahéj
    • 1/4 tk szerecsendió (ha van otthon, reszeljük frissen)
    • 1 csésze kristálycukor
    • 1/2 csésze barnacukor

    Nedves hozzávalók:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L-es)
    • 1 üveg natúr almalekvár
    • 1/4 csésze étolaj

    Egyéb:

    • 4 idared vagy gála alma (közepes méretű, nem kellenek nagyok)
    • 1 púpozott csésze dió durvára vágva

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is.

    Az almát mossuk meg, ha szeretnénk hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.

    Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral (itt jobb ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.) 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá