Rusztikus diós-almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
a méréshez egy 240 ml-es bögre vagy csésze
Száraz hozzávalók:
- 2 csésze finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió (ha van otthon, reszeljük frissen)
- 1 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze barnacukor
Nedves hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L-es)
- 1 üveg natúr almalekvár
- 1/4 csésze étolaj
Egyéb:
- 4 idared vagy gála alma (közepes méretű, nem kellenek nagyok)
- 1 púpozott csésze dió durvára vágva
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is.
Az almát mossuk meg, ha szeretnénk hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.
Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral (itt jobb ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.) 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »