Rusztikus diós-almás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
a méréshez egy 240 ml-es bögre vagy csésze
Száraz hozzávalók:
- 2 csésze finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió (ha van otthon, reszeljük frissen)
- 1 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze barnacukor
Nedves hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L-es) - 1 üveg natúr almalekvár
- 1/4 csésze étolaj
Egyéb:
- 4 idared vagy gála alma (közepes méretű, nem kellenek nagyok)
- 1 púpozott csésze dió durvára vágva
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is.
Az almát mossuk meg, ha szeretnénk hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.
Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral (itt jobb ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.) 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

