Rusztikus diós-almás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
a méréshez egy 240 ml-es bögre vagy csésze
Száraz hozzávalók:

  • 2 csésze finomliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk szerecsendió (ha van otthon, reszeljük frissen)
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze barnacukor

Nedves hozzávalók:

  • 2 egész tojás (L-es)
  • 1 üveg natúr almalekvár
  • 1/4 csésze étolaj

Egyéb:

  • 4 idared vagy gála alma (közepes méretű, nem kellenek nagyok)
  • 1 púpozott csésze dió durvára vágva

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és egy másikban keverjük össze alaposan a nedveseket is.

Az almát mossuk meg, ha szeretnénk hámozzuk meg, magházát távolítsuk el és kockázzuk fel. A száraz és nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével keverjük össze alaposan, majd ebbe mehet a dió és az alma.

Egy kisebb tepsibe öntjük a masszát (jobb ha vékonyan terítjük, így akár egy 30*22-es tepsi is megfelel). Tetejét megszórjuk fahéjas cukorral (itt jobb ha fahéjas porcukorral szórjuk meg, mert ha olyan minőségű a kristálycukrunk, nem fog karamellizálódni a tetején, mint ahogy nekem sem tette.) 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig.