Rumos almás pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 40×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A tészta kenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 3 kg alma
- 20 dkg darált dió
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 10-20 dkg cukor almától függően
- 5 cl rum
A díszítéshez:
- porcukor
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal, rummal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.
180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.