Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos almás pite recept

Rumos almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 40×30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 40 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • csipet só

    A tészta kenéséhez:

    A töltelékhez:

    • 3 kg alma
    • 20 dkg darált dió
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • 10-20 dkg cukor almától függően
    • 5 cl rum

    A díszítéshez:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal, rummal és a cukorral ízesítjük.

    A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
    almáspite1-tile
    A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.
    almáspite8-tile
    180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá