Rumos almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumos almás pite

Hozzávalók egy 40×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta kenéséhez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 3 kg alma
  • 20 dkg darált dió
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 5 cl rum

A díszítéshez:

  • porcukor

Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal, rummal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
almáspite1-tile
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.
almáspite8-tile
180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!