Reszelt almás linzer recept

Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a tojást, sütőport, citrom héjat,és 1 órát hidegen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket,az almát megpároljuk kevés fahéjas vízben. A tészta kb 2/3 részét kivajazott (25×39 cm-es) tepsibe reszeljük. Erre rakjuk a tölteléket, lekvárral lecsepegtetjük, elsimítjuk rajta, majd a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot,a diót. Ezt kenjük a tetejére,ráreszeljük a maradék tésztát,és világosra sütjük. Alma helyett más gyümölccsel is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »