Habos almás süti recept

Elkészítés:
Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »