Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás süti recept

Habos almás süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek porcukor
    • 1 fél cs sütőpor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • fahéj
    • 2 ek kristálycukor

    Tetejére:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • citrom leve

    Elkészítés:
    Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.  Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá