Habos almás süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Habos almás süti

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek porcukor
  • 1 fél cs sütőpor
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 ek tejföl

Töltelék:

  • 1 kg alma
  • fahéj
  • 2 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citrom leve

Elkészítés:
Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.  Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.)