Habos almás sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - csipet só
- reszelt citromhéj
A tészta összeállításához:
- szükség esetén kevés tej
Piskótához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- A rétegezéshez:
- 10 dkg őrölt dió
- 4-5 ek baracklekvár
A habhoz:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg porcukor
- 1 ek baracklekvár
A habra díszítésnek:
- 7 dkg vágott dió
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 50 dkg alma reszelve
- 2 ek méz
- 1 mk őrölt fahéj
- citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,fél cm-re kinyújtjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük.
Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük. A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük,mint a linzerünket. A tojásfehérjéket a porcukorral,1 ek baracklekvárral kemény habbá verjük gőz felett. Amikor a két tésztánk kihűlt ,kezdődik a rétegezés.
Linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma. A tetejére a kemény hab.
A díszítéshez:
A hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt,egy késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk. (Díszíthetjük másképpen is!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

