Habos-almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 125 g vaj vagy zsír
- fél kk sütőpor
- csipet só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 cukor
- 1-2 ek tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg alma hámozva,lereszelve
- cukor alma savanyúságától függően
- kiskanál fahéj
- 1 marék dió darálva
Tetejére:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk,kicsumázzuk,majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.Levét kinyomkodjuk,ízesítjük,hozzáadjuk a darált diót.
A tésztát kinyújtjuk úgy,hogy pereme is legyen (közepes tepsi), eloszlatjuk a tölteléket rajta.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral és mikor megsült a pite kivesszük eligazítjuk a süti tetején és visszatoljuk a sütőbe,pár perc alatt világosra sütjük a hab tetejét,figyeljük folyamatosan! Mikor kihűl ilyen kis gyöngyök lesznek a tetején :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »