Habos almás recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 ek tej
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg liszt
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor az alma savanyúságától függően
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 2-3 ek búzadara
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg porcukor
- (mandula, dió esetleg)
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, margarinnal és a tejet is hozzáadjuk, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.
Alaposan kidagasztjuk és egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt félig megsütjük.
Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal, összekeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát.
A félig megsült tésztára simítjuk, majd ennek a tetejére pedig a cukorral felvert fehérjék habját simítjuk.
A tetejére szórhatunk durvára vágott diót vagy szeletelt mandulát ha éppen van otthon.
Visszatesszük a sütőbe és a tetejét szárítjuk, míg a hab szép aranybarna nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »