Habos almás recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 ek tej
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg liszt
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor az alma savanyúságától függően
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 2-3 ek búzadara
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 25 dkg porcukor
- (mandula, dió esetleg)
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, margarinnal és a tejet is hozzáadjuk, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.
Alaposan kidagasztjuk és egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt félig megsütjük.
Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal, összekeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát.
A félig megsült tésztára simítjuk, majd ennek a tetejére pedig a cukorral felvert fehérjék habját simítjuk.
A tetejére szórhatunk durvára vágott diót vagy szeletelt mandulát ha éppen van otthon.
Visszatesszük a sütőbe és a tetejét szárítjuk, míg a hab szép aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

