Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-almás rózsák recept

Fahéjas-almás rózsák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók (10-11 rózsához):

    • 1 tekercs leveles tészta (275 g)
    • 2 nagy alma
    • 1-2 ek méz
    • 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:
    Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).
    A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)
    Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.
    A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket megkenjük olvasztott mézzel. Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)
    Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat. A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá. Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
    Egy kis porcukor a végén sem árt.
    3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá