Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csodás almás recept

Csodás almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna

    A tészta kenéséhez:

    • baracklekvár
    • 1 kg alma

    A tészta tetejére:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 25 dkg darált dió

    Díszítésnek:

    • 1,5 dl habtejszín
    • dió

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk egy kisebb tepsibe.

    A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd erre rárakjuk a nagyon vékonyra szeletelt almát. Aki szereti egy kis őrölt fahéjjal megszórhatja az almát. Erre kenjük az alábbi masszát: a 6 tojás fehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.

    Előmelegített sütőben sütjük. Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával megnézzük a tetejét, ha jó, akkor az alja is megsült.

    A kihűlt tésztára tejszín és dió került.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá