Hozzávalók:
Tésztához:
A tészta kenéséhez:
A tészta tetejére:
Díszítésnek:
Elkészítése:
A tojás sárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk egy kisebb tepsibe.
A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd erre rárakjuk a nagyon vékonyra szeletelt almát. Aki szereti egy kis őrölt fahéjjal megszórhatja az almát. Erre kenjük az alábbi masszát: a 6 tojás fehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.
Előmelegített sütőben sütjük. Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával megnézzük a tetejét, ha jó, akkor az alja is megsült.
A kihűlt tésztára tejszín és dió került.