Csodás almás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A tészta kenéséhez:

  • baracklekvár
  • 1 kg alma

A tészta tetejére:

  • 6 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió

Díszítésnek:

  • 1,5 dl habtejszín
  • dió

Elkészítése:

A tojás sárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk egy kisebb tepsibe.

A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd erre rárakjuk a nagyon vékonyra szeletelt almát. Aki szereti egy kis őrölt fahéjjal megszórhatja az almát. Erre kenjük az alábbi masszát: a 6 tojás fehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.

Előmelegített sütőben sütjük. Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával megnézzük a tetejét, ha jó, akkor az alja is megsült.

A kihűlt tésztára tejszín és dió került.