Almás pite recept
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk és alaposan összegyúrjuk. Egy tepsit vagy tortaformát kikenünk zsiradékkal és meghintünk zsemlemorzsával. A tésztát két részre osztjuk, egy kisebbre és egy nagyobbra. A kisebbet a forma aljába nyújtjuk vagy nyomkodjuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd hagyjuk kicsit állni. A tésztára rászórjuk a diót, majd az almát kifacsarjuk és eloszlatjuk a dión. A maradék tésztából rácsokat készítünk a pitére. Az egészet megkenjük egy felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

