Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél citrom leve és héja
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma reszelve
    • fahéj ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 10 dkg darálatlan dió

    Tetejére:

    Elkészítése:
    A tészta alapanyagait összedolgozzuk és alaposan összegyúrjuk. Egy tepsit vagy tortaformát kikenünk zsiradékkal és meghintünk zsemlemorzsával. A tésztát két részre osztjuk, egy kisebbre és egy nagyobbra. A kisebbet a forma aljába nyújtjuk vagy nyomkodjuk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd hagyjuk kicsit állni. A tésztára rászórjuk a diót, majd az almát kifacsarjuk és eloszlatjuk a dión. A maradék tésztából rácsokat készítünk a pitére. Az egészet megkenjük egy felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá