Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A tészta lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 3 kg alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 10-20 dkg cukor almától függően
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
A díszítéshez:
- porcukor
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
A mazsolát beáztatjuk,lecsepegtetjük. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket,rászórjuk a mazsolát majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »