Almás pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A tészta lekenéséhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 3 kg alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 10-20 dkg cukor almától függően
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
A díszítéshez:
- porcukor
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
A mazsolát beáztatjuk,lecsepegtetjük. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket,rászórjuk a mazsolát majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.