Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 10 dkg kristály cukor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 10 dkg mazsola / elhagyható/
- 15 dkg kristály cukor /almától függően /
- őrölt fahéj
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A mazsolát beáztatjuk. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket,megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »