Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só
    • 10 dkg kristály cukor

    A töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 10 dkg mazsola / elhagyható/
    • 15 dkg kristály cukor /almától függően /
    • őrölt fahéj

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

    A mazsolát beáztatjuk. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket,megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.

    Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá