Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 10 dkg kristály cukor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 10 dkg mazsola / elhagyható/
- 15 dkg kristály cukor /almától függően /
- őrölt fahéj
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A mazsolát beáztatjuk. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket,megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »