Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás pite

Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg kristály cukor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola / elhagyható/
  • 15 dkg kristály cukor /almától függően /
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A mazsolát beáztatjuk. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket,megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)