Almás krémes kocka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 mk szalakáli
- 20 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek tejföl
A vaníliás krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 liter tej
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás pudingpor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
Az almás töltelékhez:
- 1,5 kg alma reszelve
- 10 dkg cukor vagy ízlés szerint méz
- fahéj
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam,3 cipóra osztottam, kinyújtottam és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütöttem. A krémhez a hozzávalókból a margarin kivételével sűrű pépet főztem majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a főzött krémmel jól összedolgoztam. A 2 ek. vajon a reszelt almát kevés fahéjjal és mézzel addig főztem, míg elfőtte a levét. Végül az alsó lapra az almatöltelék, rá a 2. lap, rá a vaníliás krém és a 3. lappal befedtem. Csokit gőz felett felolvasztottam és a sütit bevontam. Nagyon finom, omlós süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »