Almás krémes kocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 mk szalakáli
- 20 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek tejföl
A vaníliás krémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 liter tej
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás pudingpor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
Az almás töltelékhez:
- 1,5 kg alma reszelve
- 10 dkg cukor vagy ízlés szerint méz
- fahéj
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam,3 cipóra osztottam, kinyújtottam és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütöttem. A krémhez a hozzávalókból a margarin kivételével sűrű pépet főztem majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a főzött krémmel jól összedolgoztam. A 2 ek. vajon a reszelt almát kevés fahéjjal és mézzel addig főztem, míg elfőtte a levét. Végül az alsó lapra az almatöltelék, rá a 2. lap, rá a vaníliás krém és a 3. lappal befedtem. Csokit gőz felett felolvasztottam és a sütit bevontam. Nagyon finom, omlós süti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.