Almás krémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 mk szalakáli
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek tejföl

A vaníliás krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

Az almás töltelékhez:

  • 1,5 kg alma reszelve
  • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint méz
  • fahéj
  • 2 ek vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam,3 cipóra osztottam, kinyújtottam és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütöttem. A krémhez a hozzávalókból a margarin kivételével sűrű pépet főztem majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a főzött krémmel jól összedolgoztam. A 2 ek. vajon a reszelt almát kevés fahéjjal és mézzel addig főztem, míg elfőtte a levét. Végül az alsó lapra az almatöltelék, rá a 2. lap, rá a vaníliás krém és a 3. lappal befedtem. Csokit gőz felett felolvasztottam és a sütit bevontam. Nagyon finom, omlós süti.