Almás kocka recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma
A mázhoz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 1 db citrom leve
- 2 ek kakaópor
A tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 3 ek víz
- 20 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás puding
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
Tepsi mérete:
25×39 cm
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk. Beleszeleteljük a hámozott almát. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét. A tészta másik felébe 2 ek kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, s a következő krémmel megkenjük: a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűl, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.
A sütemény tetejére: 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »