Almás csokis sütemény recept
Hozzávalók: (1 bögre:2,5 dl)
Tésztához:
- 100 g vaj
- 1/2 csésze olaj
- 1/2 csésze cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kakaó
- egy csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 50 g joghurt
- 1/2 csésze almapüré
- 1 csésze liszt
Töltelékhez:
- 30 g olvasztott vaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 50 g sótlan mogyoró
- 30 g csokoládé
- 1 evőkanál kakaó
Díszítéshez:
- 50 g étcsokoládé
- 50 gr fehér csokoládé
Elkészítés
Az almapüré elkészítéséhez, hámozz meg 2 almát, reszeld le sajtreszelőn, majd szűrd le.
A töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal.
A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverd össze jól, hogy kapj egy jó krémes masszát. Olajozz ki egy 1 őzgerincformát és egy kicsi lábast és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is. Önts a masszából az őzgerinc 1/3 részig, rá a töltelék 3/4 részét, fedd le a tésztával, de 3/4 részig érjen,mert növekedni fog és szórd be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el. Tedd a sütőbe 25-30 percre, 200 fokon süsd meg!
Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész van-e?
Hagyd kihűlni és szedd ki a formából. Díszítsd olvasztott csokival.