Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma rózsa recept

Alma rózsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs bolti vajas leveles tészta
    • 3-4 db közepes alma
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2 ek citromlé
    • 3 ek cukor
    • 4 csésze víz

    Elkészítése:
    Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.
    A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.
    Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.
    Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
    Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
    Balról, óvatosan és amennyire lehet, szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
    Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá