Aszalt áfonyás citromos sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipetnyi só
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál csokipetty
- 1 evőkanál aszalt áfonya
- 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
Mázhoz:
- 1 púpos teáskanál kakaópor
- 1 púpos evőkanál csokoládés pudingpor
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva a cukorral.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokipettyet illetve az áfonyát.
A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd hozzáadjuk a citromlevet és héjat.
Ezt követően beleöntjük a tepsibe, és nagyjából 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a kakaóport, a pudingport, a porcukrot, a tejet valamint a vajat jól összekeverjük, utána gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre kenjük.
Végül lecsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval, és egy kiskanál nyelvének a segítségével márványozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.