Aszalt áfonyás citromos sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipetnyi só
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál csokipetty
- 1 evőkanál aszalt áfonya
- 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
Mázhoz:
- 1 púpos teáskanál kakaópor
- 1 púpos evőkanál csokoládés pudingpor
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva a cukorral.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokipettyet illetve az áfonyát.
A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd hozzáadjuk a citromlevet és héjat.
Ezt követően beleöntjük a tepsibe, és nagyjából 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a kakaóport, a pudingport, a porcukrot, a tejet valamint a vajat jól összekeverjük, utána gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre kenjük.
Végül lecsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval, és egy kiskanál nyelvének a segítségével márványozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »