Gyümölcsös-rizskrémes piskóta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 4 ek rétesliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csésze rizs
- 2 ek vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 3 dl habtejszín
- 1 ek étkezési zselatin
- 0,5 l tej
Tetejére:
- málna szemek
- piros tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kisebb méretű tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc).
A krémhez a rizst egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrokat, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és elkezdjük főzni.
Mikor már elforrta a levét, felöntjük a tejjel, puhára főzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük. A zselatint felolvasztjuk kb. 0,5 dl vízben. A tejszínt a rizshez adjuk a zselatinnal együtt, elkeverjük, elterítjük a kihűlt piskóta tetején.
A málnaszemeket a rizs tetejére sorakoztatjuk, majd az elkészített és langyosra hűtött zselatint (a csomagolás hátoldalán található leírás szerint készítjük el) a sütemény tetejére önjük.
Tipp:
Jó, ha olyan tepsivel dolgozunk, aminek van kerete.
A gyümölcsös-rizskrémes piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 7 g