Gyümölcsös kuglóf szőlőkrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 kis fürt muskotályos vörös szőlő
- 2 kisebb félkemény nektarin
- vaj a kuglófforma kikenéséhez
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 400 ml tej
- 1 fürt vörös szőlő
- 3-4 ek Marsala-bor, elhagyható
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
- 1 ek citromlé
- 2 ek házi vörösszőlő dzsem vagy meggylekvár
A díszítéshez:
- porcukor
- gyümölcsök
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítem, a kis kuglófformát kivajazom, lisztezem.
A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a sárgájához hozzáadagolom a cukrot, habosra keverem. Két fürt vörös szőlő szemeit megmosom, botmixerrel pépesítem, leszűröm, csak a szőlő leve kell. Hozzáöntöm a tojás sárgához, elkeverem, majd kanalanként beleadagolom a sütőporos lisztet is, majd a felvert kemény tojáshabot. A nektarinokat felkockázom apróra és a megmaradt 2 fürt vörös szőlő szemeivel együtt beleforgatom lassan a piskótatésztába.
Belehalmozom a kuglófformába és 25-30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.
A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral megfőzöm, langyosra hűtöm, majd a szőlőszemeket villával átnyomkodom, és a borral a langyos pudingba belekeverem. Utoljára a kemény habbá vert tejszínhabot forgatom bele óvatosan a krémbe, majd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba halmozom.
Az öntethez a lekvárt a citromlével elkeverem és a kuglóf tetejére csorgatom. Tetejét porcukorral meghintem, nektarin és szőlőszemekkel díszítem.