Gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 16 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 7 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg aranymazsola
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg csokicseppek (sütésálló)
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A bevonathoz:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Díszítéshez
- 2 db banános csoki (elhagyható)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal, kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, a vagdalt gyümölcsöket, a darált diót és a csokicseppeket. A fehérjét lazán keverjük bele egy fakanállal.
Beletöltjük egy kikent és lisztezett őzgerinc/püspökkenyér formába, a felületét elkenjük egyenletesre.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd mikor betesszük a tésztát, vegyük vissza 160 fokra, és kb. 35 perc alatt (tűpróba) süssük meg. Nem ajánlatos a sütőajtót közben nyitogatni.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk tálcára. Gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, vonjuk be vele a kenyeret, végül díszítsük.
Hagyjuk hideg helyen dermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »