Gyümölcs kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16,5 dkg cukor
- 16,5 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 6 ek meleg víz
Krém:
- 0,5 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 0,5 l tejszín
- fél csomag zselatin
Tetejére:
- ízlés szerint gyümölcs
- 2 csomag gyümölcskocsonya
Elkészítése:
A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a vízzel, a kakaóporral, majd hozzáadjuk a liszttel összekevert sütőport és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű (34×24) tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben megsütjük.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, kihűtjük. A tejszínt felverjük, beletesszük az előzőleg 0,5 dl vízben felforralt zselatint, majd a kettőt összekeverjük.
Ha a tészta kihűlt, rátesszük a krémet, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Ezután elkészítjük a gyümölcskocsonyát, a tésztát megrakjuk a gyümölccsel, és lassan ráöntjük a kocsonyát.
Másnap szépen tudjuk szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »