Gyümölcs kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 16,5 dkg cukor
  • 16,5 dkg liszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 6 ek meleg víz

Krém:

  • 0,5 l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 0,5 l tejszín
  • fél csomag zselatin

Tetejére:

  • ízlés szerint gyümölcs
  • 2 csomag gyümölcskocsonya

Elkészítése:

A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a vízzel, a kakaóporral, majd hozzáadjuk a liszttel összekevert sütőport és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű (34×24) tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben megsütjük.

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, kihűtjük. A tejszínt felverjük, beletesszük az előzőleg 0,5 dl vízben felforralt zselatint, majd a kettőt összekeverjük.

Ha a tészta kihűlt, rátesszük a krémet, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Ezután elkészítjük a gyümölcskocsonyát, a tésztát megrakjuk a gyümölccsel, és lassan ráöntjük a kocsonyát.

Másnap szépen tudjuk szeletelni.