Gyors habroló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk vanília örmény
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztát kiengedjük és vékonyra, téglalap alakúra felszeljük, majd kb 1 cm széles csíkokra vágjuk.
A roló formákat olajjal vékonyan lekenjük, majd 1 formára 1 tésztacsíkot feltekerünk úgy, hogy kissé fedésben legyen, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük, majd még langyosan lehúzzuk a formákról.
Egy edénybe tesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, vanília őrleményt és a habfixálót, majd a tejszínt hozzáöntve kemény habbá verjük.
A habot habzsákba töltjük és betöltjük vele a rolókat.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ha valaki szeretné a habtejszínhez adhat egy evőkanál mogyorókrémet vagy olvasztott csokit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »