Gyors habroló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk vanília örmény
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztát kiengedjük és vékonyra, téglalap alakúra felszeljük, majd kb 1 cm széles csíkokra vágjuk.
A roló formákat olajjal vékonyan lekenjük, majd 1 formára 1 tésztacsíkot feltekerünk úgy, hogy kissé fedésben legyen, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük, majd még langyosan lehúzzuk a formákról.
Egy edénybe tesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, vanília őrleményt és a habfixálót, majd a tejszínt hozzáöntve kemény habbá verjük.
A habot habzsákba töltjük és betöltjük vele a rolókat.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ha valaki szeretné a habtejszínhez adhat egy evőkanál mogyorókrémet vagy olvasztott csokit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










