Gyors, habkönnyű túrós lepény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 45 dkg tejföl (1 nagy pohár)
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- pici vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A túrót a tejföllel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat, a lisztet, a cukrot, a citrom lereszelt héját és a mazsolát.
Egy kb. 25-30 cm-es tepsit vajjal kikenünk és liszttel beszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Én a nyers tészta kóstolása után tettem még bele 2 ek cukrot, mert így szeretjük.
Önmagában, vagy lekvárral tálalva is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »