Gyors, habkönnyű túrós lepény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 45 dkg tejföl (1 nagy pohár)
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- pici vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A túrót a tejföllel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat, a lisztet, a cukrot, a citrom lereszelt héját és a mazsolát.
Egy kb. 25-30 cm-es tepsit vajjal kikenünk és liszttel beszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Én a nyers tészta kóstolása után tettem még bele 2 ek cukrot, mert így szeretjük.
Önmagában, vagy lekvárral tálalva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »