Gyors gyümölcsös süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A bögre 2,5 dl-es.
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre rétesliszt
- 1 bögre porcukor
- 1/2 bögre tej
- 1-1,5 dl olaj
- 1 csomag sütopor
- gyümölcs ízlés szerint
- egy pici fahéj és kristálycukor a megszóráshoz
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat, a tejet, a lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
A tésztát zsírral és liszttel kikent tepsibe simítjuk. A tésztára halmozzuk a gyümölcsöt (én ezúttal epret és erdei gyümolcsot választottam), megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd mehet is a sütőbe.
175-180 fokon sütjük kb 35 percig (sütőtől függ, tűprobával ellenőrizzük!).
Ha kihűlt megszórhatjuk még porcukorral is.
Tipp:
A tészta felébe tehetünk még kakaóport is ízlés szerint és ezt a kakaós felét ráöntjük a fehér tésztára, így még színesebb lesz a sütink. Én még szórtam a gyümölcs közé apró csokidarabokat is szoktam szórni, mert a férjem úgy jobban szereti :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »