Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A bögre 2,5 dl-es.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat, a tejet, a lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
A tésztát zsírral és liszttel kikent tepsibe simítjuk. A tésztára halmozzuk a gyümölcsöt (én ezúttal epret és erdei gyümolcsot választottam), megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd mehet is a sütőbe.
175-180 fokon sütjük kb 35 percig (sütőtől függ, tűprobával ellenőrizzük!).
Ha kihűlt megszórhatjuk még porcukorral is.
A tészta felébe tehetünk még kakaóport is ízlés szerint és ezt a kakaós felét ráöntjük a fehér tésztára, így még színesebb lesz a sütink. Én még szórtam a gyümölcs közé apró csokidarabokat is szoktam szórni, mert a férjem úgy jobban szereti :D