Gyöngyöző tetejű túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- fél citrom leve
- fél liter tej
Tojáshabhoz:
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, én kb 1 órát a hűtőszekrényben hagytam pihenni. Kb 30-40 cm-es kivajazott, morzsával megszórt sütőbe tesszük a kinyújtott tésztát, úgy hogy körben pereme is legyen.
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk és a tésztára öntjük. Először 180 fokon sütjük 20 percig, majd 150 fokon 25 percig. Ekkor rásimítjuk a 4 tojásfehérjéből és 10 dkg porcukorból vert habot.
Én egy villával egy kicsit mintát huzigáltam rá.
Visszatolva a sütőben addig sütjük, míg a habnak szép színe lesz ez kb 10 perc./ nézni kell közben/
A gyöngyök csak már a tészta kihűlése után jelennek meg a habon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

