Gyöngyöző tetejű túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- fél citrom leve
- fél liter tej
Tojáshabhoz:
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, én kb 1 órát a hűtőszekrényben hagytam pihenni. Kb 30-40 cm-es kivajazott, morzsával megszórt sütőbe tesszük a kinyújtott tésztát, úgy hogy körben pereme is legyen.
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk és a tésztára öntjük. Először 180 fokon sütjük 20 percig, majd 150 fokon 25 percig. Ekkor rásimítjuk a 4 tojásfehérjéből és 10 dkg porcukorból vert habot.
Én egy villával egy kicsit mintát huzigáltam rá.
Visszatolva a sütőben addig sütjük, míg a habnak szép színe lesz ez kb 10 perc./ nézni kell közben/
A gyöngyök csak már a tészta kihűlése után jelennek meg a habon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »