Gyöngyöző tetejű túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- fél citrom leve
- fél liter tej
Tojáshabhoz:
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, én kb 1 órát a hűtőszekrényben hagytam pihenni. Kb 30-40 cm-es kivajazott, morzsával megszórt sütőbe tesszük a kinyújtott tésztát, úgy hogy körben pereme is legyen.
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk és a tésztára öntjük. Először 180 fokon sütjük 20 percig, majd 150 fokon 25 percig. Ekkor rásimítjuk a 4 tojásfehérjéből és 10 dkg porcukorból vert habot.
Én egy villával egy kicsit mintát huzigáltam rá.
Visszatolva a sütőben addig sütjük, míg a habnak szép színe lesz ez kb 10 perc./ nézni kell közben/
A gyöngyök csak már a tészta kihűlése után jelennek meg a habon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

