Gyöngyöző tetejű túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • fél citrom leve
  • fél liter tej

Tojáshabhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, én kb 1 órát a hűtőszekrényben hagytam pihenni. Kb 30-40 cm-es kivajazott, morzsával megszórt sütőbe tesszük a kinyújtott tésztát, úgy hogy körben pereme is legyen.

A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk és a tésztára öntjük. Először 180 fokon sütjük 20 percig, majd 150 fokon 25 percig. Ekkor rásimítjuk a 4 tojásfehérjéből és 10 dkg porcukorból vert habot.

Én egy villával egy kicsit mintát huzigáltam rá.

Visszatolva a sütőben addig sütjük, míg a habnak szép színe lesz ez kb 10 perc./ nézni kell közben/

A gyöngyök csak már a tészta kihűlése után jelennek meg a habon.