Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes ribizlis kocka recept

Grízes ribizlis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 1 l tej
    • 8 ek búzadara
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 20 dkg porcukor
    • kb. 50 dkg ribizli (leszemezett)

    Tetejére:

    • porcukor
    • ribizli (díszíteni)

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
    A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe beleszitáljuk a liszt keveréket és “levegősen” óvatosan összekeverjük az egészet.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (26 x 30 cm) beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!) (Én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy a teteje ne nagyon barnuljon meg.)

    Krém készítése:

    Először főzzünk egy hagyományos tejbegrízt, csak cukor nélkül (kissé keményebb állagú legyen), és utána hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen KIHŰLT tejbegrízhez öntjük, és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizliszemeket beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félretehetünk díszíteni.)

    Összeállítás:

    A megsült, és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan kicsit rányomkodjuk.)

    Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral, és díszíthetjük ribizlivel.

    A grízes ribizlis kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 190 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá