Grízes krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 9 ek cukor
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csipet só
- 0,5 dl napraforgó olaj
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 5 púpozott ek búzadara
- 7,5 dkg porcukor
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sót, és a kakaóport.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a maradék cukorral.
A tojássárgás krémhez keverjük a felvert habot óvatosan, majd a sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadjuk. Finoman összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
Krém elkészítése:
A tejet a kristálycukorral és a búzadarával felforraljuk. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A KIHŰLT grízes krémmel alaposan összekeverjük.
A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tészta tetejére. Kakaóporral megszórjuk a tetejét.
Felszeletelés előtt legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

