Gombás sertés pörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
- 1 doboz konzervgomba
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- mangalicazsír
- majoránna
- piros paprika
- 1 db paradicsom
- 3 karika zöldpaprika
Nokedlihez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- só
Elkészítése:
A kockára vágott hagymával a húst megpirítjuk a mangalicazsíron. Sózzuk és paprikázzuk, kis vízzel felöntjük, belekarikázzuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. A többi fűszert ízlés szerint hozzáadjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Amikor már félig kész a hús, akkor jöhet a gomba.
A nokedlihez a tojásokat kikeverjük vízzel, majd sózzuk kicsit. A lisztet hozzáadva megfelelő sűrűségűre keverjük. Forró sós vízbe szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »