Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes diós bejgli recept

Gluténmentes diós bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 45 dkg gluténmentes liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg nyírfacukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag gluténmentes sütőpor/szódabikarbóna
    • csipetnyi só
    • 2 ek tejföl
    • kb. 1 dl tej

    Töltelékhez:

    • 40 dkg darált dió
    • 20 dkg nyírfacukor (ízlés szerint)
    • 2,5 dl tej
    • 8-10 dkg mazsola
    • 1 kk fahéj
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el. A tejet a cukorral felforraljuk. A száraz hozzávalókat -a diót, a mazsolát, a fahéjat és a citrom reszelt héját- összekeverjük, és a tejhez adjuk. Sűrű, krémes állagúra főzzük kb. 10-15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.

    A tésztát összeállítjuk: a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, sütőport (vagy szódabikarbónát), csipet sót, a tojást, a tejfölt, és a végén csak annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Rövid időre betesszük a hűtőbe (kb. 15-20 perc), hogy utána könnyebben tudjuk nyújtani.

    Ez a mennyiség három részre osztható. A részeket kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, a kihűlt diótöltelék harmadával egyenként megtöltjük, feltekerjük, tepsibe tesszük őket.

    A tetejüket tojással megkenjük, egy-két helyen megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 180 fokon sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá