Gluténmentes diós bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg gluténmentes liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg nyírfacukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag gluténmentes sütőpor/szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 2 ek tejföl
- kb. 1 dl tej
Töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg nyírfacukor (ízlés szerint)
- 2,5 dl tej
- 8-10 dkg mazsola
- 1 kk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A tejet a cukorral felforraljuk. A száraz hozzávalókat -a diót, a mazsolát, a fahéjat és a citrom reszelt héját- összekeverjük, és a tejhez adjuk. Sűrű, krémes állagúra főzzük kb. 10-15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát összeállítjuk: a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, sütőport (vagy szódabikarbónát), csipet sót, a tojást, a tejfölt, és a végén csak annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Rövid időre betesszük a hűtőbe (kb. 15-20 perc), hogy utána könnyebben tudjuk nyújtani.
Ez a mennyiség három részre osztható. A részeket kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, a kihűlt diótöltelék harmadával egyenként megtöltjük, feltekerjük, tepsibe tesszük őket.
A tetejüket tojással megkenjük, egy-két helyen megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 180 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

