Glutén mentes szeder habos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál olaj
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- 500 ml habtejszín
- habfixáló
- 2-3 kanál gyümölcslekvár vagy friss gyümölcs
Máz:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét habosra verjük a citromlével, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle. Egyenként belekeverjük a sárgákat, belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró zsiradékot.
Végül lazán belekeverjük a szódabikarbónával és az étkezési keményítővel elkevert lisztet. Ha nincs keményítőnk, liszt is jó helyette. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletesen a masszát.
200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és rögtön levesszük a hőt 180 °C-ra. A sütőt érdemes már akkor bekapcsolni, amikor elkezdjük kimérni a hozzávalókat, mire végzünk a tészta összeállításával, addigra kellőképpen bemelegszik. A tésztalapot kisütjük, kb 20 perc alatt, sütőtől függően. Ha kihűlt a tészta, két lapba vágjuk.
A tejszínt felverjük a habfixszel, hozzáadjuk a gyümölcsöt, illetve a pár kanál lekvárt. Ezzel kenjük meg a tésztát.
Tetejére a máz elmaradhat, porcukorral megszórva is nagyon finom. Ezen, fehér csokis máz van. A fehér csokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük. Megvárjuk, míg kissé kihűl és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »