Glutén mentes szeder habos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál olaj
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- 500 ml habtejszín
- habfixáló
- 2-3 kanál gyümölcslekvár vagy friss gyümölcs
Máz:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét habosra verjük a citromlével, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle. Egyenként belekeverjük a sárgákat, belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró zsiradékot.
Végül lazán belekeverjük a szódabikarbónával és az étkezési keményítővel elkevert lisztet. Ha nincs keményítőnk, liszt is jó helyette. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletesen a masszát.
200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és rögtön levesszük a hőt 180 °C-ra. A sütőt érdemes már akkor bekapcsolni, amikor elkezdjük kimérni a hozzávalókat, mire végzünk a tészta összeállításával, addigra kellőképpen bemelegszik. A tésztalapot kisütjük, kb 20 perc alatt, sütőtől függően. Ha kihűlt a tészta, két lapba vágjuk.
A tejszínt felverjük a habfixszel, hozzáadjuk a gyümölcsöt, illetve a pár kanál lekvárt. Ezzel kenjük meg a tésztát.
Tetejére a máz elmaradhat, porcukorral megszórva is nagyon finom. Ezen, fehér csokis máz van. A fehér csokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük. Megvárjuk, míg kissé kihűl és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

