Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez:

    • 3 ek liszt
    • 3 db tojás
    • 3 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg margarin
    • 1/4 cs sütőpor
    • 1/2 ek kakaó (cukrozatlan)

    Krém hozzávalói:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3/4 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 1/2 rumaroma (v. rum)
    • 2 dl tej
    • 3-4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) (v. hulala)

    Elkészítése:

    20×30 cm-es tesihez

    A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    A margarint olvasszuk fel, majd hűtsük ki, és állandó keverés mellett csorgassuk a cukros-tojáshoz, és keverjük még 1-2 percig.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A lisztet keverjük össze a kakaóval és a sütőporral.

    Ezután a keményre felvert hab felét fakanállal keverjük hozzá a masszához, majd kanalazzuk rá a megmaradt habot, szitáljuk rá a sütőporos-kakaós lisztet. Végül óvatosan keverjük össze a masszát.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a habos-masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, helyezzük egy rácsra, és hűtsük ki egészen a tésztát.

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. Ezután adjuk hozzá a maradék tejet, 10 dkg porcukrot, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen mielőtt a krémhez kevernénk.

    A margarint keverjük habosra a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, a gesztenyemasszával, és a rumaromával. Ezután adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük jó habosra a krémet.

    A kihűlt tésztáról húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a tepsibe. Ezután kanalazzuk rá a gesztenyés krémet, majd simítsuk el egyenletesen.

    A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd kanalazzuk rá a gesztenyés krém tetejére, és szintén simítsuk el egyenletesen. Ezután a hab tetejét díszítsük ízlés szerint., majd tegyük 1-2 órára (v. egész éjszakára) hűvös helyre, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek