Gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették
A tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 3 dkg étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1/4 kk őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 2-3 ek baracklekvár
- 40 dkg gesztenyemassza
- 1/2 fiola rum
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt. A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzáadjuk és jól kiverjük.
Végül a lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport is elvegyítjük a tojásos masszában. A masszát a tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A krémet elkészítjük.
A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát,rumaromát. A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.
A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén, majd az oldalit és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
Villával megcifrázzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük vele a süteményt.
Én még csokoládé forgáccsal is megszórtam.