Gesztenyés őzgerinc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek rum
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a fehérjéhez adjuk a sárgával együtt és óvatosan összekeverjük. Egy 35*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A töltelékhez a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzzük, majd a gesztenye felét belekeverjük, rummal és kakaóporral ízesítjük.
Egy nagyobb őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a tésztát belesimítjuk és a lelógó részt levágjuk, majd méretre szabjuk, az lesz a sütemény alja. A gesztenyés krém felét belesimítjuk, a maradék masszából két rudat sodrunk, melyeket a forma két szélére teszünk és befedjük a maradék töltelékkel, majd a maradék lappal befedjük, amit egy kissé rányomkodunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Miután kivettük a hűtőből, kiborítjuk a formából, levesszük a folpackot és ízlé szerint díszítjük tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

