Gesztenyés őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek rum
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a fehérjéhez adjuk a sárgával együtt és óvatosan összekeverjük. Egy 35*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A töltelékhez a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzzük, majd a gesztenye felét belekeverjük, rummal és kakaóporral ízesítjük.
Egy nagyobb őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a tésztát belesimítjuk és a lelógó részt levágjuk, majd méretre szabjuk, az lesz a sütemény alja. A gesztenyés krém felét belesimítjuk, a maradék masszából két rudat sodrunk, melyeket a forma két szélére teszünk és befedjük a maradék töltelékkel, majd a maradék lappal befedjük, amit egy kissé rányomkodunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Miután kivettük a hűtőből, kiborítjuk a formából, levesszük a folpackot és ízlé szerint díszítjük tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »