Gesztenyés őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek rum
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a fehérjéhez adjuk a sárgával együtt és óvatosan összekeverjük. Egy 35*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A töltelékhez a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzzük, majd a gesztenye felét belekeverjük, rummal és kakaóporral ízesítjük.
Egy nagyobb őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a tésztát belesimítjuk és a lelógó részt levágjuk, majd méretre szabjuk, az lesz a sütemény alja. A gesztenyés krém felét belesimítjuk, a maradék masszából két rudat sodrunk, melyeket a forma két szélére teszünk és befedjük a maradék töltelékkel, majd a maradék lappal befedjük, amit egy kissé rányomkodunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Miután kivettük a hűtőből, kiborítjuk a formából, levesszük a folpackot és ízlé szerint díszítjük tejszínhabbal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »