Gesztenyés őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek porcukor
  • fél cs sütőpor

Töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 ek rum
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a fehérjéhez adjuk a sárgával együtt és óvatosan összekeverjük. Egy 35*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A töltelékhez a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzzük, majd a gesztenye felét belekeverjük, rummal és kakaóporral ízesítjük.

Egy nagyobb őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a tésztát belesimítjuk és a lelógó részt levágjuk, majd méretre szabjuk, az lesz a sütemény alja. A gesztenyés krém felét belesimítjuk, a maradék masszából két rudat sodrunk, melyeket a forma két szélére teszünk és befedjük a maradék töltelékkel, majd a maradék lappal befedjük, amit egy kissé rányomkodunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Miután kivettük a hűtőből, kiborítjuk a formából, levesszük a folpackot és ízlé szerint díszítjük tejszínhabbal.