Gesztenyés kocka recept
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 7 ek liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 ek kakaó
- 1 cs gesztenyemassza ( 25 dkg)
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 ek zselatin
- kb 50 dkg meggy
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A szódaporral és kakaóval kevert lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
A pudingport a cukorral 3 dl tejben megfőzzük,hűtjük. Közben néha keverjük meg,hogy ne bőrösödjön.
Felverünk 3 dl tejszínhabot és hozzáadjuk a pudinghoz. A zselatint meleg vízben feloldjuk ( 2-3 ek vízben), és azt is hozzákeverjük. Végül a gesztenyét géppel jól kikeverjük, és hozzáadjuk a pudinghoz.
Megkenjük a piskótát a krém felével, rászórjuk a meggyet, majd rákenjük a maradék krémet is. Tetejére 2 dl tejszínből egy pici cukorral kemény habot verünk és rákenjük a krémre.