Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kocka recept

Gesztenyés kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 7 ek liszt
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 1 ek kakaó
    • 1 cs gesztenyemassza ( 25 dkg)
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dkg cukor
    • 5 dl tejszín
    • 1 ek zselatin
    • kb 50 dkg meggy

    Elkészítése:
    A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
    Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A szódaporral és kakaóval kevert lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
    A pudingport a cukorral 3 dl tejben megfőzzük,hűtjük. Közben néha keverjük meg,hogy ne bőrösödjön.
    Felverünk 3 dl tejszínhabot és hozzáadjuk a pudinghoz. A zselatint meleg vízben feloldjuk ( 2-3 ek vízben), és azt is hozzákeverjük. Végül a gesztenyét géppel jól kikeverjük, és hozzáadjuk a pudinghoz.
    Megkenjük a piskótát a krém felével, rászórjuk a meggyet, majd rákenjük a maradék krémet is. Tetejére 2 dl tejszínből egy pici cukorral kemény habot verünk és rákenjük a krémre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá