Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés alagút recept

Gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaós piskóta (35*40 cm-es tepsiben)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaós piskóta (35*25cm es tepsiben)
    • 25 dkg kristálycukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 20 dkg étbevonó

    Elkészítése:
    A 7 tojásból elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és egy csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetjük. Ha kész, kihűtjük, és beletesszük a margarint, és jó habosra keverjük, majd ezt a krémet fele-fele arányba az őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk, úgy hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően, az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész rátesszük a krémre és a maradék krémmel befedjük.
    Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszába kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára és összeigazítjuk.
    Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá