Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekocka recept

Gesztenyekocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 10 dkg margarin
    • fél csomag sütőpor
    • 2 evőkanál keserű kakaópor

    A krémhez:

    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 25-30 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 2 evőkanál rum
    • 3 dl tej

    A tetejére:

    • kb. 4-5 dl felvert habtejszín
    • kakaópor

    Elkészítés:

    A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

    Egy tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt.

    A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra.

    Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.

    Összeállítás:

    A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá